Gazi Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Mobbing Birimi 16.08.2012 tarihinde kurulmuş olup,  temel olarak üniversitemiz bünyesinde akademik ve idari personelin ve öğrencilerimizin haklarını korumak ve kollamak amacıyla çalışmasını sürdürmektedir. Sebep ne olursa olsun üniversitemizde görev yapan tüm personelin ve eğitim gören tüm öğrencilerin bir diğerine psikolojik baskı uygulamaya, eziyet etmeye, dışlamaya, hakaret etmeye, iftira etmeye, haklarını gasp etmeye, kişisel çıkarları için maddi ve manevi bir takım yaptırımlar uygulamaya hakkı yoktur.

Mobbing Birimi, üniversitemiz içerisinde herkesin huzur içinde yaşayabilmesi ve verimli çalışabilmesi için gerekli önlemleri almak, gereken bir takım gerçekleri ve erdemleri hatırlatmak ve özellikle Mobbing ile ilgili olarak farkındalık yaratmak; "Mağdur" durumuna düşen kişilere yardım etmek, tavsiyelerde bulunmak ve yol göstermek; Mobbing uygulaması yaptığı tespit edilen her personel, yönetici veya yetkili hakkında sonuna kadar hukuki süreci işletmek, tespit edilen tüm mobbing uygulamalarının sonlandırılması, mobbingin oluşmadan engellenmesi gibi amaçları ilke edinmiştir.

Komisyon Başkanı

Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU